Rechtspraktijk


 

Mr. J. Overboom & Cie. is actief op het snijvlak van economie en recht. Wij richten ons met name of het verlenen van fiscale rechtsbijstand.

Het voeren van een fiscale procedure is een vak apart. Het komt niet alleen aan op kennis van de feiten (het bewijs) maar ook op een gedegen kennis van het belastingrecht.

Fiscale rechtsbescherming

Wij geven strategisch advies en voeren fiscale procedures voor onze cliënten:. Fiscale aangiften en jaarrekeningen doen we niet. Daarvoor kunt u terecht bij het accountantskantoor. Een en ander past niet binnen het kader van de procespraktijk. Het denken in standpunten vanuit het opkomend geschil is het bredere kader van de fiscale rechtsbescherming doen we dagelijks.

In gesprek met onze cliënten proberen wij een optimale situatie te bereiken. Voor een procedure is het noodzakelijk om de feiten te analyseren. Onze aanpak is derhalve gericht op het achterhalen van de relevante feiten voor het pleitbaar standpunt in uw procedure.

In complexe zaken werken wij, als dat nodig is, samen met een of meer externe partijen om zo uw positie te versterken. Onze inzet is gericht op het waarborgen van de continuïteit van uw onderneming. Uiteraard met een scherp oog voor de rechtsbescherming. In het verlengde van onze fiscale werkzaamheden, richten wij ons tevens op de aanpak van juridische kwesties.

Belasting van personenauto's - automotive

Alle facetten van de Wet BPM zijn bekend terrein. Of het nu gaat om een procedure inzake de restwaarde of andere aspecten van de Wet. Uiteraard zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. U kunt ook bij bij ons terecht voor de aanvraag van een artikel 8 vergunning. Bovendien geven wij vaste relaties advies over juridische- en economische kwesties.